středa 1. října 2008

1. říjen - Mezinárodní den seniorů

Mám toho na srdci víc, ale hlavně vám chci říct, že dnes, 1. října, je Mezinárodní den seniorů. Sdělil nám to dnes odpoledne na schůzi místního klubu důchodců náš řádně zvolený předseda Franta Š (62) . Někteří kverulanti sice reptali, že nám to měl říct dřív, aby se stihla uspořádat odpovídající oslava (na obecní útraty) nebo alespoň celodenní vlastnivědný výlet. Ale kdo si pamatuje loňské fiasko s Mezinárodním dnem populace (11. července), ten byl rád, že se nestalo nic horšího. Tenkrát jsme zase jednou měli z ostudy kabát.

Zavinil to agilní místopředseda Přéma P. (72), když si poněkud popletl písmenka. Přéma je stará škola a moc těžce snáší uvolnění mravů poslední doby. Z televize na něj útočí různé nahotinky a v trafice pro samé barevné časopisy neví kam s očima uhýbat a vůbec ho prostě tíží starost, kam ten svět dospěje.

Takže když koutkem oka zahlédl v novinách při snídani tu strašnou zprávu, že v létě Organizace spojených národů poprvé oslaví Mezinárodní den kopulace, málem ho to stálo život. Když se trochu vzpamatoval, běžel na radnici, svolal obecním rozhlasem krizový štáb toho našeho klubu a předložil nám k podpisu jakýsi velmi protestní dopis - nikdo si při pohledu na Přému netroufl odporovat a dokonce i starostu donutil, aby to podepsal jménem obce a rekomando to poslal na ministerstvo zahraničí. Co si o tom pomyslel pan kníže, není už známo, ale dotace na čističku to naštěstí neovlivnilo a Mezinárodní den populace slavíme vesele dál.

Takže Mezinárodní den seniorů jsme v poklidu prošvihli, ale zase né tak moc, protože na oslavu tohoto dne se hodláme zůčastnit závodu Seniorská míle, dokonce kvůli němu uděláme výlet do Prahy. Zítra se scházíme ohledně výběru reprezentantů, takže poskytnu více informací.

Dneska jsem vám vyfotil Přému, ať víte, o kom se tu píše. A abych jenom nefotil cizí lidi (i když Přéma není cizí), zkusím dnes nahrát vlastní obrázek, ať se o mně taky už něco dovíte.

V aparátu 19 dalších snímků.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Den seniorů jsme chtěli oslavit návštěvou přednášky Dr.jiroudkové,ředitelky LDN.Nakonec jsme si to rozmysleli a šli nakoupit nějaké další "dráty" k PC.

Ipsilonka řekl(a)...

Počurala jsem smíchy hotelovou židli😂