čtvrtek 2. října 2008

Seniorská míle 2008

Nazdar sokolíci!

Je to tady - Seniorská míle! Už tuhle sobotu. Dneska jsme se sešli, abysme z našeho středu vybrali šťastlivce, který bude mít tu čest, že se jako reprezentant za naší obec zůčastní. Přéma dokonce vyškrábnul z klubové schránky propagační letáček.

Na schůzi se sešlo celkem jedenáct vesměs usnášeníschopných seniorů. Zahájil předseda slavnostní řečí, ve které nám oznámil, že starosta na cestu do Prahy zapůjčí obecní mikrobus (8 míst k sezení) a v závěru zase vyzdvihl důležitost úkolu (propagace zdravého životního stylu, aktivního stáří, reprezentace obce v hlavním městě, hodnotné ceny) , který ihned navrhl svěřit přítomnému Karlovi V. (56). Volba to byla logická, odhlasováno jednomyslně.

Karlík sice není členem našeho seniorského klubu, ale je dosud aktivním učitelem zeměpisu a tělovýchovy na okresní ZŠ a má z robátek strhané rysy. Čili na start by ho mohli vzít bez zbytečných otázek. Pouze přítomná Anna V. (82) předsedu upozornila, že věkový limit pro účastníky je striktně 60 let (a výše) a že se určitě budou kontrolovat občanky. Karlík se ukázal jako srab, návrh na reprezentaci odmítl a za posměšného bučení nás ostatních potupně opustil zasedání.

Nastal problém, kdo bude reprezentovat. Po krátké prohlídce byli v relativně dobrém fyzickém stavu shledání celkem čtyři z nás. Probíhal finální výběr, když Anna opět netakticky zasáhla do průběhu schůze čtouc z propagačního letáku informaci, že trať je dlouhá 1609 kroků a je poměrně náročná, neboť běžci senioři musí na ní překonat i 33 schodů - ve dvou případech i několik najednou.

V tu chvíli potenciální reprezentanti přestali jevit poslední známky zapálení pro věc a snad by vše skončilo nezdarem, když Anna - cítíc se oprávněně odpovědná za nastalou situaci - přečetla do ticha tu rozhodující větu: "V rámci Seniorské míle se uskuteční zdravotní poradenství pro všechny seniory zdarma."!

Akce tím okamžikem nabyla pro většinu z nás
opět na přitažlivosti, každému bylo jasné, že do Prahy se prostě jet musí a proto jsme se rozhodli losovat ze všech přítomných. Předseda moudře rozhodl, že budeme losovat i dva náhradníky (kdyby něco) a připravil sirky na tahání.

Ó nevyzpytatelný osude, jaké jsou tvé cesty podivné! Reprezentovat bude zrovna jako na potvoru Anna. No nevím, nevím. Ještě horší ale je, že já a Přéma jsme náhradníci.

Předseda tenhle náš slavný reprezentační tým fotil pro kroniku, tak jsem mu vrazil i svýho Zenita, aby to vzal taky, takže zbývá 18 fotek.

Žádné komentáře: